| Tytuł: | Dot: hemoroidy a jazda samochodem |
| Autor: | Krspin 12.5.2010, 04:52 |
| Niestety kierowcy są narażeni na tę przypadłość bo większość czasu spędzają w pozycji siedzącej i często byle co jedzą. Można zmniejszyc dolegliwości pilnując diety, aby zawierała dużo błonnnika i aby siedzieć na miękkiej poduszce. | |
| Tytuł: | Dot: hemoroidy a jazda samochodem |
| Autor: | kiero 6.5.2010, 22:00 |
| ja za kolkiem siedzie juz 5 lat zawodowo wszyskie objawy nastepowaly pokoleii nie zwracalem na to uwagi ale tera to jest meczzace nie mmoge sie odbrze podetrzec po stolcu piecze i kiedys zastanawialem sie skad ta krew | |

Węglowoadany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Fobia
Słowo fobia pochodzi od greckiego słowa „phobos” oznaczającego lęk, strach. Najogólniej mówiąc są to zaburzenia nerwicowe, których najbardziej charakterystycznym objawem jest irracjonalny, paniczny lęk przed pewnymi rzeczami, sytuacjami albo zjawiskami.